1
Paramore kažu da nijesu komercijala taj Pet Jan 07, 2011 2:59 pm

FRANKLIN, Tennessee - Paramore nije pravi bend.
Hayley Williams je proslavljena solo pjevačica i lako izmanipulisana na to.
Brand New Eyes, grupin do-ivice-i-nazad album iz 2009.-e nije smanjio podjele Tennessee-razmjera koji su se pojavili između Williamsove i njenih kolega (kako je prethodno rekla na MTV Vijestima), samo ih je povećao.
Album je prije bio početak kraja nego novi početak.
Tako je tvrdio Josh Farro, u njegovoj, sad-zloglasnoj izjavi o odlasku iz Paramore-a, koja je prijateljski rastanak pretvorila u gadan, otrovan raskid.
Razumljivo, preostali članovi iz benda -Williamsova, gitarista Taylor York i basista Jeremy Davis- bili su povrijeđeni Farro-ovim riječima, kako su nam rekli dok smo sjedjeli sa njima prošle nedjelje u njihovom rodnom gradu u Franklinu za njihov jedini intervju o rastanku.
Ali su takođe bili i više nego spremni da odgovore na Farro-ove optužbe. I u MTV-jevim Vijestima "Paramore: The Last Word," uživo na MTV.com, u petak, sedmog januara, u 16:00h ET, oni to i rade- počevši, dovoljno prikladno, od početka, kad Paramore kažu da su da su oni samo još jedan bend koji traže svoj veliki odmor.
Farro to vidi drugačije, pisavši da je, čak i u tim prvim danima bend bio vezan samo za Williamsovu; ona je bila ta koja je poslovala sa izdavačkim kućama, dok je ostatali članovi grupe bili tretirani kao drugorazredni građani.
A kad je ugovor konačno bio potpisan sa Atlantskim/Fueled By Ramen-om, bilo je samo Hayleyino ime ne tačkastoj liniji.
Pa šta je onda istina?
Da li je Paramore u stvari samo solo akt?
Pa, po Williamsovoj, oni nikad to nijesu bili, niti će biti.
"Kada sam imala 14 godina, ponuđen mi je ugovor. ali moje srce nije htjelo da bude solo umjetnik; moje srce je htjelo da bude u bendu," rekla je.
"Mislim, otkad sam [bila] dijete, oduvijek sam htjela da budem u bendu.
Nijesam čak ni htjela da budem pjevačica. Htjela sam da budem bubnjar, kako bih mogla da budem iza svega.
I za to sam se borila, zato smo ga i napravili.
I zato je izgledalo tako nebitno što je sve bilo naglašeno [u Farro-ovoj izjavi]. Mislim, bili smo iskreni u vezi toga, i mi smo bend, i, za mene nije bitno da li je ime na ugovoru.
Mrzim posao, to je zadnja stvar o kojoj bih ikad htjela da razgovaram.
Tako da sam se, kad je to bilo izneseno u blogu, osjećala kao, 'Čovječe, ljudi ne bi trebali ili morali da slušaju o ovome', zato što sve što to čini jeste da staje na put muzici."
To nas, naravno, dovodi do, možda najgadnije začkoljice u Farrovoj izjavi: njegove optužbe da je Paramore ništa do "proizvod veće etikete".
To je rečenica koja dovodi u pitanje sve što je bend postigao u zadnjih šest i po godina, i, ne iznenađujuće, bila je to rečenica na koju bend nije mogao da dočeka da odgovori.
"Mi nijesmo komercijala.
Borili smo se sa tom glasinom mnogo vremena i to zbog glasina o vezi Fueled Bz Ramen-a i Atlantica.
Uvijek smo pričali o tome... govoreći, znate, kad smo počinjali, opet sam se borila za nešto za što možemo vrijedno raditi i početi od početka," rekla je Williamsova.
"To je vrsta muzike koju volim i to je vrsta muzike za koju smo svi dijelili interes od prvog dana i htjeli smo da budemo takva vrsta benda, htjeli smo da budemo oni ljudi koji rade za šta god da žele da postignu. nijesmo znali da će to ispasti ovako.
I hvala Bogu što jeste, jer imamo da iskusimo tako mnogo cool stvari."
Napisao: James Montgomery
Prevedeno sa: http://www.mtv.com/news/articles/1655298/exclusive-paramore-theyre-not-manufactured-band.jhtml

Geek <3
Sing it for the world!