1
Paramore reaguje na Joshovu izjavu u vezi odlaska taj Pet Jan 07, 2011 9:55 am

FRANKLIN, Tennessee-Hayley Williams neće da porekne ništa od toga.
Ljutnju, osjećaj izdaje koji je osjećala čitajući Joshovu izjavu o odlasku, ili zbunjenost nad čudnom spletu okolnosti koji je doveo do te izjave.
Ali više od ičega, neće poreći njenu nadmoćnu želju da ostavi cijeli incident iza nje... zbog čega su MTV Vijesti doletjeli do Tennessee-ja prošlog četvrtka da razgovara sa Williams-ovom i njenim kolegama iz Paramore-a Taylorom Yorkom i Jeremy-jem Davisom o raskidu sa braćom Farro i njihovim planovima da nastave dalje bez njih.
Jer, kako su nam rekli, kako je 2010.-a počela da se bliži kraju, nijesu imali namjeru da spominju tu temu više.
"Bilo je mnogo stvari rečeno online, posebno u zadnjoj nedjelji, i grozno je...
grozno ga je čitati i takođe je grozno znati da odgovaranje na to neće stvarno pomoći, online, jer stvari užasno brzo putuju Internetom," rekla je Williamsova.
" Tako da smo zaista htjeli šansu da pokažemo našim fanovima da smo OK, znate?
Nas troje smo i dalje ovdje, ne idemo nigdje.
Mnogo djece i dalje pita da li se bend raspada i to samo pokazuje koliko slomljena komunikacija online može biti, kad glasine počnu putovati.
Tako da je ovo naš način da pokažemo da postoji budućnost i mi to podstičemo."
MTV Vijesti će ispitati prošlost i budućnost benda u "Paramore:The Last Word" uživo na MTV.com u petak, sedmog januara, u 16:00 h ET (Eastern Standard Time, to mi je neko objasnio, tako da je za nas valjda u 22:00h, mada nije pouzdano xD).
Zato što, za razliku od bilo kog drugog benda njihovog rasta i statusa, izgleda da Paramore jednostavno ne može da izbjegne prošlost.
Do dana današnjeg postoje pitanja o o njihovom formiranju, priča o Williamsovoj početnoj pseudo-karijeri kao solo pjevačice i o prvim danima grupe označene kao indie sa podrškom velike etikete.
I ako, pod nekim čudnim okolnostima, nijeste bili svjesni ničeg od toga, onda vas je izjava Josha Farroa vjerovatno uputila.
Veliki broj naših intervjua od prošle nedjelje se bavi posebno sa Joshovim tačkama gledišta -tačkama gledišta koje bend smatra "nebitnim"- i u srijedu ćemo objaviti Paramoreove odgovore na njih.
Ali smo shvatili da je najbolje mjesto da počnemo sa ovako složenom situacijom na početku: sa bendovim prvim reakcijama na Farro-ovu izjavu, koja se pretvorila u nešto što je bilo prije prijateljsko, podijeljeno na nešto sasvim drugo.
"Ne znam da li sam dobila telefonski poziv ili e-mail, ali sam se, u osnovi, na to probudila, i to je bilo grozno, i nijesam bila srećna," Williamsova je rekla.
"I da, boli, jer nam je bilo rečeno da nijesu bili srećni, da nijesu htjeli da rade ovo, a ne možete biti ljuti na nekoga jer ne osjeća nešto...
Ali onda kad je postalo da se radi o svim tim drugim stvarima, osjećala sam se iznenadjeno i nekako navedena, skoro.
Radimo ovo šest, sada sedam godina. Ne mislim da je išta od ovog bilo uzalud, za ijedno od nas...
i mislim da niko to ne bi trebao da diskredituje."
"Bilo je grozno...
Kad smo stavili našu izjavu, svi smo znali da će oni vjerovatno staviti nešto," dodao je gitarista Taylor York.
"Tako da mislim da smo svi nekako pokušavali da budemo čvršći.
Znate, raskidi su teški, i tu ima mnogo osjećanja, tako da smo, nekako, na neki način, očekivali da tu bude nešto uvrnuto.
Stoga, da, bilo je veoma teško čitati to, zato što se činilo da je mnogo stvari bilo prilično nebitno za ono što se desilo.
Mislim da je to bilo čudno, jer jednostavno nije izgledalo zaista potrebno."
Naravno, Williamsova i York su sve ovo govorili oprezno odmjerenim, stvarno diplomatskim glasom.
Imate osjećaj da će, kad smo sjedjeli s njima ujutru, 22.-og decembra, odmah prateći Farro-ovu izjavu, njihove reakcije biti malo drugačije.
Ali Paramore je načinio jasnim da se jako trude da se ne naljute, ako ne za dobro benda, onda za dobro fanova.
"Osjetiš svaku moguću vrstu emocije kad se nešto ovakavo desi sa nekim ko je ili bio -ili ti jeste- veoma blizak, prosto odjednom osjetis sve," nasmija se Williamsova.
"Nikad se nijesam osjećala tako...
ne znam, nijesam mogla ni da shvatim kako sam se osjećala.
Ali poslije shvatanja, kako je Taylor rekao, da bi nekako desilo na ovaj način, trebate samo da znate da je ono što je bitno jeste da smo nas troje i dalje ovdje i da želimo da radimo ovo i to je pozitivan dio u vezi ovog."
Napisao:James Montgomery
Prevedeno sa: http://www.mtv.com/news/articles/1655238/exclusive-paramore-react-josh-farros-exit-statement.jhtml
Klipovi:ovdje!

Geek <3
Sing it for the world!